Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Έγγραφο για την καταπόνηση Υπαλλήλων λόγω περιπολιών εκτός Αντιπυρικής Περιόδου

  

Το Πρωί της επόμενης ημέρας ΑΜΕΣΑ ο κ. Αρχηγός κάλεσε τον Πρόεδρο στο ΑΠΣ.

Ο κ. Αρχηγός μας διαβεβαίωσε ότι πρόθεση του είναι να προλαμβάνει ώστε να μην λαμβάνουν έκταση τα συμβάντα ώστε να είμαστε όλοι ποιο αποτελεσματικοί.

Πέρα των θεμάτων του εγγράφου θιξαμε και την καταπόνηση που υπέστη το προσωπικό στην φωτιά στην Σάμο όπως μας ενημέρωσαν Συνάδελφοι και μέλη μας, αλλά και από το τοπικό Σωματείο για την αλλαγή του προσωπικού που έκανε ο Συντονιστής Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης  κ. Μπουντουράκης πέραν του 24ωρο όπου την επόμενη εργάζονταν πάλι οι Συνάδελφοι.

Επίσης τονίσαμε για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα όπως είχε συμβεί και παλαιότερα χρόνια Συναδέλφους από την κατηγορία των πρώην Εποχικων που τώρα είναι Μόνιμοι ή ΠΠΥ με προβλήματα υγείας και υπηρετούν στα πεζοπόρα τμήματα 20 και 25 έτη να έχουν την δυνατότητα να μετακινούνται στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, καθότι έχουν υποστεί οι περισσότεροι πολλές κακώσεις στα άκρα και στην μέση τους κυρίως από ατυχήματα και να αντικατασταθούν από νεότερο προσωπικό.

Είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλει η ηγεσία, φαίνεται ότι θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι, πλην όμως αυτών εμείς θα θίγουμε ότι προβλήματα προκύπτουν ώστε έγκαιρα και άμεσα να διορθώνονται για μην επαναλαμβάνονται.

Τελος επιμείναμε για μια ακόμα φορά στον κ. Αρχηγό ότι πρέπει εντός του έτους να υπάρξει οριστική λύση στο θέμα των ΠΠΥ στο συνταξιοδοτικό και στο εργασιακό όπως στο Μόνιμο Προσωπικό.