Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ένταξη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης στο πλήρες ωράριο

omil1

Χαιρετισμός κατά την ημέρα μνήμης πεσόντων Πυροσβεστών στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων

Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα, ημέρα μνήμης των Πυροσβεστών που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, καταθέτουμε εδώ την συγκίνησή μας.

Καταθέτουμε την αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη σε όλους τους Πυροσβέστες που άφησαν την τελευταία τους πνοή στη μάχη με τη φωτιά και τις άλλες φυσικές καταστροφές.

Επίσης, είμαστε εδώ για να στείλουμε στις οικογένειές τους και τους δικούς τους ανθρώπους, μαζί με τη σκέψη μας και την έγνοια μας γι’ αυτούς, έναν εγκάρδιο χαιρετισμό τιμής.

Κατά την διαχρονική πορεία και δράση του πυροσβεστικού σώματος 57πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους.

Αυτοί οι πυροσβέστες, άνδρες και γυναίκες, στη συλλογική και ατομική συνείδηση όλων μας ανεξαιρέτως, έχουν ξεχωριστή θέση σεβασμού.

Διότι, καλούνται σε καθημερινή βάση να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες των συνανθρώπων μας καθώς και την φυσική κληρονομιά της πατρίδας μας.

Είναι αυτοί που σε διαρκή εγρήγορση και με διαρκή εκπαίδευση είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθούν σε εξαιρετικά δύσκολες και υψηλού κινδύνου καταστάσεις.

Ως πολιτεία καταθέτουμε σήμερα με ευλάβεια φόρο τιμής στους πεσόντες.

Χρέος ωστόσο και καθήκον μας είναι όχι μόνο να μειώσουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στο πεδίο αλλά και να διαμορφώνουμε κατάλληλες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Στην κατεύθυνση αυτή και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής όσο και του έμψυχου δυναμικού.

Μια πρώτη πρωτοβουλία, αποτελεί η ενίσχυση του σώματος με την ένταξη στο πλήρες ωράριο των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης η οποία θα προωθηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με τον τρόπο αυτό, έμπειρο προσωπικό θα παρέχει τις υπηρεσίας του καθ᾽ όλη τη διάρκεια του χρόνου ενισχύοντας την επιχειρησιακή ικανότητα του σώματος.

Αυτό έρχεται σε συνέχεια της ρύθμισης μονιμοποίησης όσων πληρούσαν τις προϋποθέσεις, μια προσπάθεια που ευοδώθηκε μέσα από πολλές δυσκολίες.

Θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες γιατί αυτό αποτελεί ανάγκη αλλά και οφειλή της πολιτείας και της κυβέρνησης απέναντι στις γενναίες προσπάθειες και τους αγώνες που δίνει καθημερινά το πυροσβεστικό σώμα.

Οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα μας καταστάσεις υψηλού κινδύνου και που θα προκύπτει η ανάγκη άμεσης παρέμβασης του πυροσβεστικού σώματος είναι πολλοί και πολύπλοκοι.

Το είδαμε μέσα από τα συμβάντα των τελευταίων μηνών που εγράφησαν πια στη συλλογική μνήμη με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Ως οργανωμένη δημοκρατική πολιτεία οφείλουμε να οργανωνόμαστε και να λαμβάνουμε μέτρα.

Για να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές που πιθανόν να προκύψουν.

Το οφείλουμε αυτό στους Έλληνες πολίτες,

Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές.

Το οφείλουμε στους πεσόντες στην πρώτη γραμμή της μάχης πυροσβέστες.

Λέγεται ότι ο άνθρωπος πεθαίνει δυο φορές.

Μια όταν χάνει τη ζωή του και μια όταν δεν υπάρχει κανείς πια να τον θυμάται.

Οι πυροσβέστες που έφυγαν από κοντά μας την ώρα της μάχης θα μείνουν για πάντα ζωντανοί στη μνήμη μας.

Αιωνία η μνήμη τους.

geni

mn3

mnimi1